woensdag 14 januari 2015

Social media als onderdeel van uw SEO strategie? Doen!

In de afgelopen jaren zijn sociale media als Facebook, Twitter en Linkedin in korte tijd zeer groot geworden. Daarnaast is Google+ snel gegroeid. Het gevolg: iedereen is op de hoogte en in principe is iedereen die twittert een journalist. De grote vraag onder SEO specialisten is echter: hoeveel invloed heeft social media op de posities in de zoekmachines? In deze blog gaan we daar verder op in.

Anno 2015 kan social media eigenlijk niet meer genegeerd worden door SEO specialisten. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het actief inzetten van social media invloed heeft op de resultaten in de zoekmachines. Een zoekmachine als Google vangt zogenaamde 'social signals' op en weegt hiermee af of een pagina (of zelfs een gehele website) populair is. Wordt uw paginalink veel gedeeld? Dan is de kans groot dat uw website hoger komt in Google.
Waardevolle content
Om een SEO campagne succesvol te laten verlopen, zult u aan veel aspecten moeten denken. Een onderdeel is zeer belangrijk: het schrijven van waardevolle content. Op een pagina voor goedkope verf kopen verwacht de bezoeker dat via deze pagina ook daadwerkelijk voordelig verf kan worden aangeschaft. Door content voor de lezer interessant en waardevol te maken, zal de content sneller gedeeld worden. Optimaliseer uw landingspagina's dus niet alleen voor Google, maar denk vooral aan de bezoeker. Hoe relevanter de pagina voor de bezoeker is, hoe beter de pagina zal presteren. Doordat uw pagina regelmatig op Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin voorbij komt, vergaart u automatisch links naar uw website. En dat is waar u uiteindelijk naar toe wilt: een betrouwbaar linkprofiel. Social media kan hierin een belangrijke rol spelen. 
Conclusie: integreer social media in uw SEO strategie!
Over de conclusie kunnen we kort zijn. De voorspelling van veel SEO specialisten lijkt in 2015 steeds meer uit te komen. Actief social media zal door zoekmachines worden beloond. Daarom zal het goede voornemen van SEO specialisten vooral het integreren van social media in de SEO strategie moeten zijn!